nieuws

Hoteldirecteur terug naar de werkvloer

Horeca

De RVU zendt woensdag 23 augustus op Nederland 3 (19.25 uur) een documentaire uit over directeur David Batts van de Radisson-Edwardian Hotels in Groot-Brittannië. Hij werkte een week lang achter de balie van een van zijn hotels om eens te ervaren hoe dat is.

Batts maakte van de hotelketen een ‘platte’ organisatie, waarin zijn mensen zelf dingen kunnen veranderen wanneer ze denken dat dat de organisatie ten goede komt. Nu kon hij zelf ondervinden hoe deze filosofie in de praktijk uitpakt.

De documentaire is onderdeel van de BBC-serie ‘Back to the floor’. Hierin worden leidinggevenden van grote bedrijven een week lang aan het werk gezet tussen het ‘gewone’ personeel. Ze bekijken hun bedrijf ineens van een heel andere kant en velen zien zich daardoor gedwongen hun managementideeën behoorlijk bij te stellen.

Reageer op dit artikel