nieuws

Interbrew koopt Britse brouwer Bass

Horeca

Interbrew heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om de overname van het Britse Bass. Met de overname wedijvert de Belgische brouwer nu met het Nederlandse Heineken om de tweede positie op de wereldranglijst van bierbrouwers. Die lijst wordt nog altijd aangevoerd door het Amerikaanse Anheuser Busch.

Interbrew claimt momenteel de tweede plaats op de wereldranglijst. Heineken, lange tijd ook in de race voor overname van Bass, is het daarmee niet eens. Beide bedrijven hebben minderheidsbelangen in Zuid-Amerika. Als die worden meegerekend, zou Heineken nog altijd de tweede plaats op de ranglijst innemen.Interbrew, brouwer van onder meer Hoegaarden, Leffe en Stella Artois, telde 7,9 miljard gulden neer voor de overname van Bass. Bass wilde de bierdivisie afstoten om zich verder te concentreren op de hotelactiviteiten

Reageer op dit artikel