nieuws

John Fagel stopt na 55 jaar

Horeca

Een half jaar nadat zijn broer François een punt achter z’n horecacarrière zette, houdt ook kok/restaurateur John Fagel het voor gezien. Twaalf augustus staat hij voor het laatst achter de kachel van zijn restaurant Tout Court in de Amsterdamse Runstraat. Fagel (70) gaat in Zuid-Frankrijk van zijn oude dag genieten. Het pand waarin Tout Court sinds 1981 was ondergebracht, heeft hij verkocht aan een projectontwikkelaar. Wat die ermee gaat doen, is niet duidelijk. ‘Maar ik neem aan dat het opnieuw een horecabestemming krijgt. De hele omgeving daar is horeca.

John Fagel liep al langer rond met het plan te stoppen. Belangrijkste reden daarvoor was dat de fundering van het pand op korte termijn moet worden opgeknapt. ‘Een investering van een half miljoen gulden, en eerlijk gezegd had ik niet zo’n zin meer in de rompslomp van een verbouwing.’Toen een paar weken geleden een geïnteresseerde koper aanklopte, hapte Fagel onmiddellijk toe.
Fagel heeft precies 55 jaar in het vak gezeten. Hij begon zijn loopbaan in Katwijk aan Zee en kwam via Utrecht en Amsterdam (Koperen Molen) in Eindhoven terecht, waar hij Bistro du Theâtre onder de Stadsschouwburg runde. Volgende week zaterdag is z’n laatste dag in Tout Court. Daarna vestigt hij zich in de Provence. ‘M’n tweede vaderland. Daar heb ik het vak geleerd.’

Reageer op dit artikel