nieuws

Limburgse horeca boos op minister

Horeca

De horeca in Zuid-Limburg is fel gekant tegen het voornemen van de regering om het politieapparaat in de provincie fors in te krimpen. Regionaal voorzitter Jan Hoen van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vraagt Minister De Vries van Binnenlandse Zaken in een brief af te zien van de plannen.

Op korte termijn wordt het aantal agenten in Zuid-Limburg teruggebracht van 1800 naar 1400. ‘Onaanvaardbaar en onverantwoordelijk’, schrijft Hoen in z’n brief aan de bewindsman. Hij zegt ‘met verbazing’ kennis te hebben genomen van de plannen, temeer daar tot nu toe steeds werd gesproken van een groei van blauw op straat in het Limburgse.De KHN-voorzitter vreest dat door de maatregel veiligheidsconvenanten tussen horeca en gemeenten zwaar onder druk komen te staan. Inkrimping van het korps is met name nadelig voor de aanpak van de drugsoverlast, waarschuwt Hoen, die verwijst naar een recent gehouden enquête onder KHN-leden in Limburg. Daarin scoort drugsoverlast zeer hoog.

Reageer op dit artikel