nieuws

Sterrenkoorts voortaan minder hevig

Horeca

De spanning rond de jaarlijkse sterrenregen van Michelin zal met ingang van 2001 stukken minder zijn dan de laatste jaren het geval was.

Dat voorspellen koks en restaurateurs nu de internationale vakbeurs European Fine Food Fair (EFFF) verhuist van januari naar september/oktober. De Maastrichtse beurs viel tot nu toe altijd samen met de bekendmaking van de jaarlijkse Michelinsterren. ‘Dat gaf zowel de beurs als Michelin iets extra’s’, zegt Erwin Rozendal van restaurant De Beukenhof in Oegstgeest. ‘Het gonsde altijd van de geruchten. Wie zal er een ster bijkrijgen? Wordt dan eindelijk die derde ster vergeven? Die spanning zal er nu af zijn en eigenlijk is dat hartstikke jammer.’
Het verschuiven van de EFFF naar het najaar heeft ook consequenties voor de special interest beurs Fair Culinair, die al vier jaar in dezelfde periode wordt gehouden. Het MECC vindt twee soortgelijke beurzen zo dicht op elkaar iets te veel van het goede en heeft daarom besloten de Fair Culinair te schrappen. De BBB vindt volgend jaar gewoon in januari plaats, voor het eerst los van de EFFF.

Reageer op dit artikel