nieuws

Australian Homemade wil groeien naar tweehonderd winkels

Horeca

Het streven van de ijsformule Australian Homemade is om in 2004, verspreid over vijf Europese landen, tweehonderd winkels te hebben. Volgend jaar maakt de ijsformule de oversteek naar Groot-Brittannië. Voor Nederland staan twintig nieuwe winkels op de planning. Om de groei te bewerkstelligen is Australian Homemade op zoek naar franchisenemers, zo laat Jasper van Eeden namens de formule weten.

Op dit moment telt Australian Homemade elf winkels in Nederland en 28 in België. Volgend jaar hoopt de van origine Belgisch-Nederlandse formule over de grenzen heen uit te breiden. ‘In het voorjaar van 2001 willen we drie winkels in Londen openen’, laat Van Eeden weten. In Nederland moeten in totaal twintig zaken erbij komen, aldus de zegsman van de ijsformule.Australian Homemade wil in 2002 marktleider in Nederland zijn op het gebied van ijs- en chocoladewinkels. Twee jaar later, in 2004 moeten er tweehonderd winkels in vijf landen onder de formule van Australian Homemade gerealiseerd zijn. Het gaat naast Nederland en België om Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

Warme dranken
De Australian Homemade-winkels verkopen premiumijs. Daarnaast bestaat het assortiment uit bonbons. Op dit moment overweegt het management van Australian Homemade om de formule verder uit te breiden met warme dranken. ‘We denken aan warme chocolademelk en koffie, in bijzondere smaken’, oppert Van Eeden. Concrete mededelingen kan hij nog niet doen. Ook onderzoekt de leiding van de formule momenteel de mogelijkheden tot verkoop van de producten onder de naam Australian Homemade via het zelfbedieningskanaal en internet.

Australian Academy’
Om de groei te realiseren, is de ijsformule op zoek naar nieuwe franchisenemers. Deze krijgen een opleiding op de zogenaamde ‘Australian Academy’. Dit nieuwe opleidingsinstituut is gevestigd in het hoofdkantoor van de keten in Nijmegen. Voorheen leidde Australian Homemade nieuwe franchisenemers op in winkels. Sinds een maand beschikt de ijsformule over een hoofdkantoor in Nijmegen. Tegelijkertijd is Bart van Elsland, bekend als oprichter van de bakkerijketen Bakker Bart, toegetreden tot het ijsconcept. ‘Hij is grootaandeelhouder’, vertelt van Eeden.

www.australianhomemade.com

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels