nieuws

Betrouwbare meting

Horeca

Het lijkt me een betrouwbare meting zoals in de wet ook beschreven staat’, zegt Snackkoeriers columnist Cor Holtackers van controlebureau Houwers en Holtackers in Roelofarendsveen over de wijze waarop bureau Silliker-Conex in Ede ingevroren patat heeft onderzocht.

Zij maten of het di- en polymere triglyceriden (dtpg-gehalte) van de olie uit de porties frites aan de wettelijke norm van zestienprocent uit de Warenwet voldeed. ‘Het is een wettelijke toegestane manier om dit zo te meten’, vindt Holtackers. De keuringsdienst van Waren neemt volgens hem altijd monsters van het vet bij cafetaria’s mee. ‘Bij het AD gaat het om een anonieme test dus is dit een goede manier van testen.’ Hij voegt eraan toe dat het bureau in Ede een erkend laboratorium is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels