nieuws

Checklist Legionella

Horeca

De legionellabacterie houdt de gemoederen flink bezig. Reden voor het bedrijfschap Horeca en Catering om een Checklist Preventie Legionella samen te stellen. De overhandiging van het eerste exemplaar vond plaats tijdens de beurs Food Non Food in Ahoy’, Rotterdam. Waarnemend voorzitter Willem Hollander van het bedrijfschap overhandigde de checklist daar aan directeur Martin Wolfs van de Keuringsdienst van Waren.

De checklist adviseert horecaondernemers dringend wekelijks of maandelijks een risico-inventarisatie te doen om legionella-infectie te voorkomen. Daarnaast wordt aangeraden het bedrijf twee keer per jaar te laten controleren. Dit omdat ondernemers wettelijk verplicht zijn ervoor te zorgen dat het gebruikte water geen aantoonbare hoeveelheid legionellabacteriën – veroorzakers van de gevreesde veteranenziekte – bevat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels