nieuws

Discussiegroep Noord-Oost half november van start

Horeca

De discussiegroep Noord-Oost in oprichting komt half november voor het eerst bij elkaar. Dat meldt Niek Lambregts van Koninklijk Horeca Nederland. Lambregts is verantwoordelijk voor de oprichting van vakgroepen onder Koninklijk Horeca Nederland, waarvan er op den duur ongeveer honderd moeten komen.

De Discussiegroep Noord-Oost wordt ook zo’n vakgroep. Het idee om een vakgroep of discussiegroep voor Overijssel op te richten, ontstond tijdens een vergadering van de afdeling Overijssel van IJsfrica (sector fastfood- en ijsbedrijven) in Zwolle, begin september. Cafetariahouder Anton Norp wilde zich inzetten voor de oprichting van een noordelijke evenknie van de Discussiegroep Zuid. Norp: ‘Cafetaria-ondernemers houden teveel vast aan hun eigen toko. Terwijl je heel veel van elkaar kunt leren, als je af en toe eens bij elkaar gaat zitten.’ Vijf cafetariahouders meldden zich toen spontaan aan. Niek Lambregts probeert meer cafetariahouders bijeen te krijgen. ‘Eind oktober hebben we een mailing verstuurd naar alle cafetariabedrijven in Overijssel die aangesloten zijn bij IJsfrica. Daarin roepen we hen op zich aan te melden voor de vakgroep.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels