nieuws

Eetplaza: 15 cafetariahouders doen mee

Horeca

Op de eerste informatiebijeenkomst voor Eetplaza.nl, de bestelsite van cafetaria’s, hebben zich ongeveer vijftien ondernemers aangemeld. Deze bijeenkomst vond plaats op zes november in de Vakschool Wageningen. Voor het verkrijgen van de beoogde landelijke dekking, is een minimumaantal van vijftig ondernemers nodig. ‘Dat is vooralsnog niet haalbaar’, zegt voorzitter Johan van der Weerd van de sector fastfood- en ijsbedrijven (IJsfrica).

Volgens Van der Weerd is een opkomst van vijftien cafetariahouders voor zo’n bijeenkomst vrij groot. ‘Alle vijftien ondernemers willen ook meedoen. We hopen daarom vanaf 1 januari operationeel te zijn met een groep van totaal 25 tot 30 deelnemers.’ Tijdens de bijeenkomst werd uitleg gegeven over de werking van Eetplaza.nl en de gevolgen ervan voor ondernemers. Daarnaast konden de cafetariahouders het bestellen uitproberen en aan de hand daarvan aangeven wat zij eventueel aangepast wilden zien. Ondernemers die in de startfase instappen, krijgen de eerste tijd korting op de deelnamekosten, zo stelt Van der Weerd.

Deal
De website Eetplaza.nl is een gezamenlijk initiatief van de sector IJsfrica, computerbedrijf Vlicomp in Vlissingen, Janssens Kassasystemen in Someren en de Vakschool Wageningen. ‘We krijgen wel het verwijt dat we een deal hebben gemaakt met deze twee aanbieders van apparatuur. Dat is uiteindelijk ook zo. Maar we wilden op korte termijn met een site komen, zodat zoveel mogelijk cafetariahouders met Eetplaza.nl zullen meedoen. De consument moet niet overspoeld worden met verschillende sites waar ze kunnen bestellen. Eén site waar alle cafetariahouders in Nederland bereikbaar zijn, is het duidelijkst en in ieders belang’ Ondernemers kunnen zich nog melden als ze meer informatie willen over deelname per 1 januari.

Kabelinternet
Eén van de vragen die cafetariahouders tijdens de bijeenkomst stelden, was of je ook kunt meedoen met een gewone pc. ‘Dat kan zeker’, meldt Van der Weerd. ‘Het werkt wel fijner met een geïntegreerd kassasysteem, maar een gewone pc met internetmogelijkheden voldoet.’ Voor Eetplaza moeten de deelnemers wel gebruik maken van internet via de kabel. Een kabelabonnement is echter inbegrepen bij de deelnamekosten. ‘KPN is technisch nog niet ver genoeg om een goede open verbinding met internet te garanderen. Ik verwacht dat die problemen binnen een jaar zijn opgelost.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels