nieuws

Frans feestje

Horeca

Vijf jaar geleden startte in Frankrijk het samenwerkingsverband Table à la Française. In Nederland werd dit jubileum vorige maand gevierd in restaurant De Veenhoeve in Breukeleveen.

Tv-presentator Ron Brandsteder reikte op de bijeenkomst de nieuwe culinaire millenniumgids van de restaurantvereniging uit aan president Serge Lefèvre van hoofdsponsor Union Champagne. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Table-voorzitter Paul Udo.Het initiatief tot de oprichting van Table à la Française werd in Frankrijk genomen toen bleek dat in veel landen het imago van de Franse keuken als (te) elitair werd beschouwd. Het zijn vooral de kleine en middelgrote restaurants die zich bij het samenwerkingsverband aansloten. De organisatie telt momenteel rond de veertig leden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels