nieuws

Goed halfjaar voor Grolsch

Horeca

De vuurwerkramp in Enschede en de schade die bierbrouwer Grolsch hierdoor heeft geleden, hebben niet geleid tot tegenvallende halfjaarcijfers.

Grolsch noteerde in de eerste zes maanden van 2000 een stijging van het bedrijfsresultaat met 7,8 procent. De nettowinst nam toe met 18,5 procent en bedroeg ruim 22 miljoen gulden (10,1 miljoen euro.) De toegenomen winst zegt Grolsch vooral te danken aan een gestegen bieromzet in Nederland. Die was de eerste helft van 2000 drie procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Hoewel door de ramp vooral de afzet van dertigcentiliterflesjes in eigen land achterbleef en een aantal speciaalbieren niet kon worden uitgeleverd, realiseerde Grolsch groei in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels