nieuws

Goud voor buffet

Horeca

Het Nationaal Team van de Nederlandse Club voor Chefkoks (NCCK) heeft tijdens de Koksolympiade in het Duitse Erfurt (eind vorige maand) goud gewonnen met de buffetpresentatie.

De presentatie bestond uit gerechten uit de koude keuken en patisserie. Het team had zich laten inspireren door de zee met een dukdalf als rots in de branding, een ontwerp van Hans Agterberg van Quavorm in Maarssen.
De olympiade is te beschouwen als de Olympische Spelen voor koks. Al sinds 1904 vinden dergelijke wedstrijden elke vier jaar plaats. Nationale teams uit de hele wereld strijden om begeerde eremetalen. Ook het Nationaal Team van de NCCK neemt al sinds jaar en dag deel aan de olympiade.
De organisatie van de wedstrijd is in handen van het Verband der Köche Deutschland onder auspiciën van de WACS, de World Association of Cooks Societies, een wereldomvattende koksvereniging waarbij de NCCK is aangesloten.
Op de foto het NCCK Nationaal Team Holland. Boven van links naar rechts: Guido Robert, Hans van manen, Harry Moerenburg, Leendert Klaassens, Martin Hoppers, Wynand Vogel. Op de voorgrond: Ronnie Merks, Sjaak Jobse en Peter Bakker.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels