nieuws

Huiswerkles voor pizzakoeriers

Horeca

Pizzakoeriers en keukenhulpen van Al Capone’s kunnen studiebegeleiding krijgen bij een erkend instituut. In plaats van een gratis mobiele telefoon, spaarloon of andere lokkertjes, gooit Al Capone’s huiswerkles in de strijd om aan personeel te komen.

De proef begint bij vier vestigingen in het Gooi: Bussum, Hilversum, Huizen en Soest. ‘Een franchisenemer van ons kwam met het idee’, vertelt Al Capone’s-Directeur Danny Galiart. Bij het pizzabedrijf kwamen ze erachter dat veel schoolgaande jongeren weinig of geen bijbaantjes meer hebben. Ouders willen dat de jongeren hun studie afmaken. Dat bracht de pizzaketen op het idee van gratis huiswerkles voor werknemers. ‘We hebben een huiswerkinstituut in de arm genomen’, aldus Galiart. Hij laat weten dat het om een pilotproject gaat. ‘Over drie maanden evalueren we het. Dan bekijken we hoeveel nieuwe aanmeldingen we ermee krijgen.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels