nieuws

IJsfrica Groep’ zet samenwerkingsverband onder druk

Horeca

Vier prominente bestuurders van Koninklijk Horeca Nederland zegden per 1 oktober hun lidmaatschap van Kwalitaria Nederland op. Het gaat om Maarten Colijn, Theo Norder en Johan van der Weerd (alledrie IJsfrica-bestuursleden) en Toon Panken, lid van KHN’s dagelijks bestuur. ‘De Bende van Vier’ is niet gerust op de nieuwe koers die Kwalitaria binnen een partnership met VEN Groothandelscentrum gaat varen.

Dezer weken ontvouwt het bestuur van Kwalitara Nederland, dat overigens binnen de partnership zelfstandig blijft, het nieuwe beleid bij de aangesloten leden. Op maandag 20 november heeft een presentatie plaats voor de leden en de buitenwacht. De verontruste leden willen met hun ‘opzegging onder voorbehoud’ druk op de ketel zetten, opdat Kwalitaria werkelijk een strakkere koers gaat varen en meer bedrijfsmatig van opzet wordt. Ze moeten voor 1 oktober opzeggen, omdat ze anders heel 2001 nog aangesloten moeten blijven. Hoewel voorzitter Ger Quaden de kwestie ziet als ‘storm in een glas water’, laat Maarten Colijn uit Rhenen zich namens ‘De Bende van Vier’ zich heel wat steviger uit. Hij zegt: ‘Het is een noodkreet. Een kreet van ‘Word nu eens eindelijk wakker’. Kwalitaria is niet voldoende gericht op de markt, op marketing. Ik heb drie jaar ervaring bij een ander samenwerkingsverband. Ik had van een 10-jarige organisatie als Kwalitaria veel meer verwacht. Ik mis visie en heb het idee dat Kwalitaria stil staat. Het huidige bestuur doet z’n uiterste best, maar in onze samenleving gaat alles tegenwoordig zo snel, dat we achter de feiten aanlopen.’Quaden waardeert ‘De Bende van Vier’. Quaden: ‘Het zijn ondernemers die goed met hun zaak bezig zijn. Qua kennis beschouw ik ze als een soort kopgroep. Maar zij worden niet eerder geãnformeerd dan de rest van de leden, want binnen onze organisatie is elk lid even veel waard.’ Quaden verwacht dan ook dat ‘De Bende van Vier’ uiteindelijk niet uit Kwalitaria Nederland zal stappen en zich kan vinden in het nieuwe beleid dat dezer weken aan de leden wordt kenbaar gemaakt.Maarten Colijn: ‘Ik mis visie.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels