nieuws

Klompenwandeltocht

Horeca

In Apeldoorn en directe omgeving liepen zaterdag 23 september tweehonderddertig wandelaars Nederlands eerste klompenwandeltocht.

In Apeldoorn en directe omgeving liepen zaterdag 23 september tweehonderddertig wandelaars Nederlands eerste klompenwandeltocht. Onderweg konden de deelnemers genieten van een Oud-Hollandse ‘preuverij’ van streekgerechten, bestaande uit kraamschudderswegge, Bertha’s bruine bolletjes, aalbessenbrandewijn en Friesche Siepelsoep. Het evenement, georganiseerd door Buds Hollandse Restaurants in Nieuw-Milligen, startte onder een stralend zonnetje bij Paleis Het Loo. Veerhonderddertig stampende klompen, een accordeonist en een stoet tractoren met bezemwagens, een oude kaasbrik en dito brandweerauto met kippensirene leverden samen met tweehonderddertig deelnemers een uniek startplaatje op. Een aantal deelnemers had bovendien extra aandacht besteed aan de outfit. Zo duwden de Klein Duimpjes een antieke dubbeldekker, achtervolgde de Boze Wolf dertien kilometer lang Roodkapje en joegen fraai geschminkte heksen de overige deelnemers de stuipen op het lijf.Aangezien een aantal deelnemers zich had ingeschreven voor de wedstrijd, kon het ook gebeuren dat voorbijrijdend verkeer op de Amersfoortseweg boeren op klompen voorbij zag rennen. Een aantal ongeoefende klompenwandelaars doopte genoemde weg overigens gedurende de laatste zes kilometer om tot ‘Pokkenweg’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels