nieuws

Marktaandeel Franse wijn neemt af

Horeca

In restaurants, trendsettend als ze zijn op het gebied van eten en drinken, is de ontwikkeling al jaren zichtbaar. Wijnen uit nieuwe landen als Zuid-Afrika en de Verenigde Staten zijn populair. De opmars van deze wijnen gaat ten koste van de Franse wijnen.

Nu blijkt uit onderzoek dat deze ontwikkeling zich ook in supermarkten en slijterijen flink doorzet. Het marktaandeel van Franse wijn in de eerste helft van dit jaar is in vergelijking met 1998 vier procent gedaald naar 55 procent. De Nederlander begint dus behoorlijk warm te lopen voor wijnen uit nieuwe landen. De consumptie van wijn groeide de eerste helft van dit jaar met drie procent. Het zijn met name de witte wijnen en de rosés die verantwoordelijk zijn voor de stijging. Bijna driekwart van de Nederlandse huishoudens koopt minimaal één keer per jaar wijn. Dat percentage groeit nog steeds.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels