nieuws

NH Hoteles naar Euronext Amsterdam

Horeca

Eind september kreeg de fusie van Krasnapolsky Hotels & Restaurants en het Spaanse NH Hoteles zijn beslag. Het NH Hoteles-aandeel werd in aanwezigheid van de directies van beide ketens aan de Euronext Amsterdam genoteerd. NH Hoteles heeft 99,8 procent van het totaal uitstaande aandelenkapitaal van Krasnapolsky verkregen.

Op de foto (vlnr): Bernardus Jacob, voorzitter raad van commissarissen Krasnapolsky Hotels & Restaurants, Willem Jan van den Dijssel, president directeur Krasnapolsky Hotels & Restaurants, Alfonso Merry del Val Garcie, director board NH Hoteles, Gabriele Burgio, voorzitter en chief executive officer NH Hoteles, Thomas Bas, executive vice president Krasnapolsky Hotels & Restaurants, Roberto Chollet Ibarra, chief financial officer NH Hoteles, Heraclio Lopez Sevilliano, director of expansion NH Hoteles, Luis Javier Garcia Munoz, chief operations officer NH Hoteles en Ignacio Aranguren Gonzalez-Tario, managing director corporate development & expansion NH Hoteles.

Van den Dijssel en Burgio vormen nu de statutaire directie en de andere leden zijn non-executive board directors. Burgio is zowel de nieuwe chief executive operator als voorzitter van de totale board. Van den Dijssel is chief operations officer in de nieuwe constructie. Tom Bas is verantwoordelijk voor strategic development. NH Hoteles heeft 96 hotels met 11.148 kamers. Krasnapolsky exploiteert 65 hotels met 10.227 kamers. De gecombineerde onderneming heeft nog 27 hotels met 2.651 kamers in ontwikkeling en is de derde hotelgroep in Europa. Ter gelegenheid van de beursgang deed de nieuwe hotelketen een donatie aan de stichting War Child.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels