nieuws

Nieuwe drank- en horecawet laat snackbar ongemoeid

Horeca

De nieuwe drank- en horecawet die per 1 november is ingegaan heeft geen gevolgen voor cafetaria’s en snackbars. De verkoop van licht-alcoholische dranken als bier en wijn, blijft toegestaan, mits het niet in de zaak wordt opgedronken.

Wel kunnen individuele gemeenten voorwaarden aan alcoholverkoop in de snackbar verbinden of de verkoop tijdelijk verbieden. Alcoholverkoop bij benzinestations en niet-levensmiddelenwinkels is per 1 november verboden. Ook voor sportkantines en buurt- en clubhuizen gelden vanaf deze maand andere regels. Zodra clubs of stichtingen een drankvergunning aanvragen, zijn zij verplicht huisregels op te stellen. Vrijwilligers die bardiensten draaien moeten een voorlichtingscursussen volgen. Ook moeten twee leidinggevenden de cursus sociale hygiëne hebben gevolgd. Alle verstrekkers van alcohol, dus ook in de snackbar, moeten voortaan jongeren vooraf naar hun leeftijd vragen. Bier en wijn drinken is vanaf zestien jaar toegestaan, sterke drank vanaf achttien jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels