nieuws

OPC neemt Haagse keten over

Horeca

Pizzabezorgketen Original Pizza Company (OPC) heeft onlangs de Haagse pizzaketen All American Pizza overgenomen. Daarmee is het aantal OPC-zaken in Nederland op 21 uitgekomen. De keten heeft dit jaar een flinke groei doorgemaakt. Een aantal concurrerende ketens heeft inmiddels interesse getoond om OPC over te nemen. Maar OPC-directeur Edwin van den Sigtenhorst zegt daar niets voor te voelen.

De drie overgenomen winkels in Den Haag worden momenteel omgebouwd tot OPC-winkels. Edwin van den Sigtenhorst: ‘We wilden ons graag in Den Haag vestigen. Bovendien zijn de reclamekosten met drie zaken in één gebied gunstiger.’ All American Pizza bestond uit drie verkooppunten in Rijswijk, Den Haag en Voorburg. Voor het einde van het jaar moeten de winkels zijn verbouwd.

OPC heeft dit jaar een flinke groei doorgemaakt. ‘We hadden er aan het begin van het jaar twaalf zaken en nu 21. Ik had begin dit jaar vier nieuwe winkels gepland. Het zijn er negen geworden’, aldus Van den Sigtenhorst. Ook voor volgend jaar voorziet hij groei van de pizzabezorgformule. Dat de pizzaketen OPC succesvol groeit, is ook niet onopgemerkt gebleven bij de concurrentie. Eerder liet Danny Galiart van Al Capone’s al in Snackkoerier weten OPC te willen overnemen. Ook New York Pizza heeft volgens de OPC-directeur interesse getoond. ‘Maar daar gaan we niet op in. Ik begrijp best dat we een aantrekkelijke partij zijn maar we gaan zelfstandig verder’, aldus de OPC-directeur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels