nieuws

Reorganisatie schap bijna rond

Horeca

Het bestuur van het bedrijfschap Horeca en Catering is het eens geworden over de nieuwe taak en de toekomst van de organisatie. Het schap wordt afgeslankt, maar minder fors, zo lijkt het, dan Koninklijk Horeca Nederland (KHN) eerder dit jaar voorstelde.

Het voorstel hield toen in dat de organisatie met tweederde zou worden ingekrompen. Volgens een dinsdagmiddag laat uitgegeven persbericht wordt gesproken van een geleidelijke afname van de personeelsbezetting van 64 naar 46 fulltimekrachten eind 2002. Het schap zal zich meer gaan richten op de kerntaken, waarbij het accent komt te liggen op het kennis- en innovatiecentrum.
Inhoudelijk betekent dat monitoren en onderzoeken, adviseren, trendwatching, overleg met bestuursorganen en de politiek en het geven van voorlichting.
Welke taken gaan verdwijnen wilde plaatsvervangend voorzitter Willem Hollander dinsdag nog niet zeggen. Hij sluit echter niet uit dat de uitvoering van de Benelux Hotelclassificatie elders wordt ondergebracht.
Duidelijk is dat het schap minder geld gaat uitgeven. Dat betekent vrijwel zeker dat de heffing voor ondernemers omlaaggaat. Dinsdagmiddag is het personeel van het schap over de plannen ingelicht. De ondernemingsraad, die eerder het vertrouwen in het bestuur opzegde, moet nog advies uitbrengen over de voorstellen. Het bestuur neemt woensdag 6 december een besluit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels