nieuws

Sk nr. 21 Sligro neemt supermarktorganisatie over

Horeca

Horecagroothandel Sligro neemt Prisma Food Beheer uit Nijkerk over. Bij Prisma Food zijn 305 zelfstandige supermarkten aangesloten. De overname, die begin volgend jaar effectief zal zijn, kost Sligro 85,9 miljoen gulden, een bedrag dat ongeveer voor de helft uit goodwill bestaat.

De bij Prisma aangesloten zelfstandige ondernemers hanteren de supermarktformules Golff, MeerMarkt, Attent en Zomermarkt/Rekra. De regionale supermarktketen Boni Markten is niet bij de transactie betrokken en gaat zelfstandig verder. Sligro haalt met de Prisma-activiteiten bijna de helft van zijn totale omzet uit de levering aan de levensmiddelendetailhandel. Voor de resterende vijftig procent richt de Veghelse groothandel zich op de levering aan horeca en bedrijven. Met de inlijving van Prisma komt de omzet van Sligro dit jaar op 2,42 miljard gulden uit. Prisma’s overgang naar Sligro tast de werkgelegenheid niet aan, aldus beide bedrijven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels