nieuws

Slecht weer: strop voor Unilever

Horeca

Het slechte zomerweer heeft de ijsdivisie van voedingmiddelenconcern Unilever parten gepeeld.

Het bedrijf heeft ijsmerken als Ola, Hertog en Ben & Jerry’s. De nettowinst van Unilever als geheel daalde met vijf procent in het derde kwartaal van 2000 en bedraagt 1,77 miljard gulden. De overnames van verschillende bedrijven waaronder Ben & Jerry’s door Unilever zijn verantwoordelijk voor het drukken van de winst. Het bedrijfsresultaat in Noord-Amerika steeg. In Europa was een daling te zien. Volgens Unilever komt dat door het slechte zomerweer. Het verkochte volume lag tien procent lager dan normaal. Samen met het omzetverlies aan ‘ready-to-drinkactiviteiten’ betekent dat een strop van 120 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels