nieuws

Tien nieuwe pousadas

Horeca

Enatur (de exploitant van de Portugese pousadas, voormalige staatshotels in historische gebouwen) heeft haar uitbreidingsplannen tot en met 2006 bekendgemaakt. Ze voorzien in tien nieuwe hotels in historische gebouwen, alsmede in het renoveren en herinrichten van oudere pousadas en andere hotels.

De onlangs geopende pousada Conde de Ourém is de eerste van de reeks. Andere projecten zijn het São Sebastião Fort in Angra do Heroísmo op de Azoren, het paleis van Estói bij Faro en het Graça-klooster in Tavira (beide in de Algarve). In Tavira wordt nog dit jaar met de werkzaamheden begonnen. Alleen dit project vergt al een investering van ongeveer zeven miljoen euro.De aanpassingen van vele kloosters en kastelen in Portugal tot hotels en restaurants door Enatur hebben een belangrijke stimulans gegeven aan het herstel van tal van ’s lands mooiste erfgoederen. Enatur bereidt zich voor op internationale projecten en kijkt rond in Marokko, op de Kaapverdische Eilanden en in Goa.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels