nieuws

Troost voor truckers

Horeca

Brandstofprijzen omhoog, koffieprijzen omlaag. Onder dit motto komen de zes Routiers Restaurants in Nederland de truckers tegemoet. Weggebruikers krijgen sinds vorige week bij de pleisterplaatsen vijftig cent korting op een kop koffie.

Algemeen directeur Jan Mol van Routiers Restaurants vindt het ‘niet meer dan normaal dat de wegrestaurantketen die al meer dan 25 jaar een bijzondere zorg heeft voor de beroepsmatige weggebruiker, deze beroepsgroep, maar eigenlijk alle weggebruikers, een hart onder de riem steekt’.

De Routiers Restaurants zijn trouwens zelf ook slachtoffer. Door de stijgende brandstofprijzen zagen de Routiers het aantal gasten het afgelopen jaar fors teruglopen. De kortingsactie moet het tij keren, en dat lijkt al aardig te lukken. Routiers-baas Mol wordt overladen met positieve reacties. ‘De chauffeurs vinden het fijn dat er eindelijk eens iemand met hen meedenkt’. Maar wordt er ook meer koffie gedronken? ‘O ja, absoluut’ Mol voegt er eerlijkheidshalve aan toe dat dat ook te maken kan hebben met een andere actie van de keten om gasten te lokken. Op het MegaTruck Festival, twee weken geleden in attractiepark Six Flags Holland, deelde hoofdsponsor Routiers Restaurants 20.000 gratis koffiebonnen uit onder chauffeurs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels