nieuws

TV West maakt blunder:

Horeca

De winnaar van ‘Cafetaria van het Jaar 2000’ is Koemans in Den Haag. Dat suggereerde TV West in een uitzending op televisie op 25 september. Verslaggever Johan Eikelboom van TV West laat aan Snackkoerier weten de blunder te hebben gemaakt. Nico Koemans van Koemans Snacks in Den Haag zegt het een ‘uiterst vervelende situatie’ te vinden.

In de bewuste televisiereportage presenteerde de regionale omroep Koemans als de winnaar van de verkiezing van Snackkoerier. Eigenaar Nico Koemans liet daarin weten het een ‘bekroning’ te vinden. Zijn klanten kwamen aan het woord en waren positief over de Haagse cafetaria. ‘Ik heb iemand in een pak gesproken die zei van de gemeente Den Haag te zijn. Hij verzekerde me dat Koemans zou winnen’, vertelde Eikelboom. Op basis van deze uitspraak maakte de verslaggever zijn reportage. Hij wachtte de komst van de jury en Cafetaria Karavaan niet af. ‘Het ging zo vreemd. Ik verwachtte dat het zou kloppen’, zegt hij achteraf. Eikelboom geeft toe dat het knullig was om niet te checken of de bewuste meneer wel van de organisatie was. ‘Ik bied bij deze mijn excuses aan’, zegt hij. Eikelboom weigert zijn fout te rectificeren op televisie.Koemans zegt in een reactie niet te kunnen begrijpen hoe TV West de blunder heeft kunnen begaan. ‘Ze hebben hier ’s middags gefilmd. Toen ze weggingen heb ik gevraagd of ze me later nog zouden bellen voor de uitslag. Ze zeiden toen dat ze het al wisten.’ Direct na de uitreiking was Koemans live in de radio-uitzending van Radio West. Daar is wel gemeld dat hij tweede was. ‘Daarom begrijp ik het ook niet.’ Voor de Haagse cafetariahouder was de blunder van TV West heel vervelend. ‘Ik moest de hele tijd aan mijn klanten uitleggen dat ik niet gewonnen had.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels