nieuws

Unilever zet bakkerijen Bestfoods toch in etalage

Horeca

Unilever wil de bakkerijen van het onlangs verworven Bestfoods verkopen. De Bestfoods Baking Company is een belangrijk producent op de Amerikaanse retailmarkt van verse broodproducten als bagels, muffins en brood.

Het bedrijf heeft een omzet van 1,7 miljard dollar; Bestfoods als geheel zit op 8,6 miljard dollar.
Eerder dit jaar had Unilever al de Europese bakkerij-activiteiten verkocht aan het Nederlandse CSM. Topman Antony Burgmans vroeg de aandeelhouders om goedkeuring voor de overname van Bestfoods. Enkele weken geleden hield hij hun nog voor dat Bestfoods Baking niet hetzelfde lot beschoren zou zijn als de Europese bakkerij-activiteiten. Bestfoods Baking maakt
consumentenproducten en past daarmee in de strategie van Unilever, was de redenering. De Europese bakkerijdivisie vervaardigde alleen producten voor de industrie en was daarom bij CSM beter op haar plaats, aldus Burgmans.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels