nieuws

Avebe boekt ‘te magere winst

Horeca

Zetmeelconcern Avebe in Veendam heeft de winst over het boekjaar 1999/2000 ruimschoots zien halveren tot circa f 8,1 miljoen. Hoewel dit resultaat overeenkomstig de verwachtingen is, is zowel het bestuur als de directie van de coöperatie ontevreden.

Avebe kampte de eerste helft van het boekjaar met een tegenvallende prijs voor zetmeel. Desondanks noemen directie en bestuur het resultaat ‘te mager’. In de tweede helft herstelde de markt zich enigszins en stegen zowel de prijzen als de afzet.
De bruto-omzet steeg licht van f 1,6 miljard naar f 1,7 miljard. Het afgelopen jaar trad bij de aardappelverwerker een nieuwe directie aan. De vorige directie had naar de smaak van het bestuur fouten gemaakt met valutatransacties waardoor Avebe miljoenen misliep.
Bij het concern werken 2900 mensen. Het aantal boerenleden van de coöperatie in Nederland en Duitsland bedraagt ruim 4800.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels