nieuws

Champagnefirma vecht tegen kaarsen

Horeca

De champagnefirma Moët & Chandon wil dat winkelketen Xenos kaarsen in de vorm van champagneflessen uit de handel neemt. Dat eiste het bedrijf dinsdag in een kort geding voor de president van de rechtbank in Den Haag. Moët & Chadon vindt dat de flessen de consument misleiden en dat Xenos inbreuk op het merkrecht maakt.

‘Door de champagneflessen in een winkel als Xenos te verkopen, wordt champagne gereduceerd tot een bazaarproduct’, aldus de raadsman van Moët. Volgens hem heeft niet iedereen direct door dat de flessen kaarsen zijn. ‘Als je dat als presentje krijgt, kijk je raar op als je merkt dat het geen champagne is, maar een kaars.’De raadsman van Xenos stelde dat de consument alert is op wat hij in zijn handen krijgt. Bovendien is het bekend dat Xenos geen champagne verkoopt en staan de namaakflessen tussen de andere kaarsen. Op 8 december is de uitspraak van het kort geding.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels