nieuws

Coca-Cola geeft winstwaarschuwing

Horeca

Coca-Cola heeft vrijdag een winstwaarschuwing voor volgend jaar afgegeven. Het Amerikaanse frisdrankconcern liet weten dat de nettowinst per aandeel op 60 dollarcent uitkomt, in plaats van op 68 dollarcent.

De pijn zit vooral in Groot-Brittannië waar de omzet tegenvalt. Aangezien de koers van het pond sterling ten opzichte van de euro is opgelopen, kopen Britse groothandelsbedrijven minder dure frisdrank in het buitenland. Blijft de koers van de euro stabiel, dan zou de nettowinst per aandeel tot 58 dollarcent kunnen zakken, aldus Coca-Cola. Op de effectenbeurs van New York dook de koers van het aandeel aanvankelijk met 13 procent omlaag. Daarna trad enig herstel op. Uiteindelijk sloot Coca-Cola afgelopen vrijdag met een verlies van ruim 2 procent op 60,875 dollar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels