nieuws

Consument twijfelt veiligheid voedsel

Horeca

Consumenten moeten weer vertrouwen krijgen in de manier waarop het voedsel geproduceerd wordt. Dit vindt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Uit een onderzoek van het CBL blijkt dat veel mensen vraagtekens zetten bij de veiligheid. Volgens de levensmiddelenbranche is het voedsel veiliger dan ooit. De BSE-crisis gooit echter roet in het vertrouwen van de consument. Er schort iets in de vertrouwensrelatie van de producent met de consument, stelt het CBL. ‘
Fabrikanten moeten meer en beter communiceren’, zegt CBL-voorzitter K. van de Doel woensdag op een persbijeenkomst. ‘Er is onvoldoende kennis bij de consument over hoe ons voedsel tegenwoordig geproduceerd wordt. Door het gebruik van nieuwe technologieën is de huidige consument verder van de totstandkoming van ons voedsel af komen te staan.’
Vroeger groeiden mensen volgens Van de Doel op het met beeld van bloemkolen die op het op land staan. ‘Terwijl de toekomstige generatie misschien niet eens meer weet dat die aardappelschijfjes van een heuse aardappel komen die in de klei groeit.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels