nieuws

Dirkzwager neemt Delcave over

Horeca

Distilleerderij Dirkzwager, vooral bekend van Florijn, neemt Delcave over. Dat bedrijf uit Delft heeft een eigen stokerij en een kleine bottellijn voor wijn, maar is vooral sterk in distributie van dranken. De aandeelhouders hebben deze week hun fiat gegeven voor het samengaan.

Zowel de distilleerderij als Delcave produceren veel dranken onder huismerken. Naast jenever komen andere dranken zoals likeur en citroenbrandewijn uit de distilleerderij. Samen hebben de bedrijven een marktaandeel van ruim 5 procent; de totale markt bedraagt zo’n f 1,5 miljard (inclusief accijns). De markt voor jenever is niet florissant. ‘Elk jaar denken we dat we de bodem hebben bereikt, maar het blijkt dan toch nog minder te kunnen’, treurt directeur P. Batenburg van Dirkzwager. Het bedrijf is daarom al langer actief in de drankenhandel en in de import van wijn, waarvan de consumptie wel groeit. De overname van Delcave met zijn grote handelspoot past in dat stramien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels