nieuws

Duo uit Isonzo

Horeca

Eddi Luisa en diens twee zonen, die beiden oenoloog zijn, exploiteren een vijftig hectare tellend wijndomein in Isonzo. Dit gebied met zijn rosse, ijzer en aluminium bevattende gronden ligt in Noordwest-Italië, niet ver van de grens met Slovenië. De druivenstokken van de Luisa’s groeien daar op vlak terrein, een voormalige rivierbedding. Merlot en Cabernet Franc […]

Eddi Luisa en diens twee zonen, die beiden oenoloog zijn, exploiteren een vijftig hectare tellend wijndomein in Isonzo. Dit gebied met zijn rosse, ijzer en aluminium bevattende gronden ligt in Noordwest-Italië, niet ver van de grens met Slovenië. De druivenstokken van de Luisa’s groeien daar op vlak terrein, een voormalige rivierbedding. Merlot en Cabernet Franc zijn de specialiteiten en bieden de voor hun druif kenmerkende eigenschappen. Zo heeft de Merlot 1999 flink wat zwart fruit en een hint van laurier (¦11,60), terwijl de zeer soepele, sappige, vrij stevige Cabernet Franc 1999 elementen bezit van besfruit en potloodslijpsel (¦11,90). Beide dragen de herkomstbenaming Isonzo del Friuli.

Italcasa, tel. (023) 565 07 07, fax (023) 565 04 47.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels