nieuws

Feestdagencontrole belastingdienst

Horeca

De Belastingdienst Gorinchem is gestart met een intensieve ‘feestdagencontrole’ in de horeca.

Horecaondernemers in de regio hebben een brief gekregen waarin ‘een mogelijk bezoek’ is aangekondigd. Doel van het bezoek is het verzamelen van actuele informatie over ‘de bezetting qua gasten en personeel voor de komende feestdagen’ en over ‘recente ontwikkelingen binnen uw bedrijf’. Onder dat laatste verstaat de belastingdienst aan- en verkoop van onroerende zaken, aandelen en het wijzigen van de rechtsvorm.
Het bezoek van de inspecteur duurt twee à vier uur. De ondernemers worden verzocht kas- en loonadministratie, personeelsplanning, agenda’s en afsprakenboeken over de periode december vorig jaar tot en met nu te overleggen.
De inspecteur zal tijdens zijn bezoek geen aangiften beoordelen. De controle vindt plaats tot en met vrijdag 22 december.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels