nieuws

Gary’s bagels landelijk verkrijgbaar

Horeca

De van oorsprong American-style broodjesketen Gary’s Muffins verkoopt nu ook haar eigen merk bagels via de groothandel.

Dat meldt Ewald Kooijman, hoofd productie & groothandel. ‘Voorheen importeerden we de bagels uit de Verenigde Staten. Nu hebben we onze eigen bagelproductielijn in Amsterdam-Noord. De handelsnaam van de fabriek en groothandel is Gary’s.’ De bagels van Gary’s zijn in de eerste plaats bestemd voor de eigen zaken. ‘Maar ze zijn via grossiers ook landelijk verkrijgbaar’, vertelt Kooijman. De bagels van Gary’s zijn volgens Kooijman ‘de enige echte New Yorkse bagels.’ ‘Het kost ook veel tijd om ze te bereiden. De bagels moeten 16 uur rijzen, daarna worden ze gekookt en vervolgens afgebakken op een stenen vloer.’ Ook andere Gary’s-producten zijn landelijk verkrijgbaar, zoals de muffin’s, brownies, cookies en cheesecake.
De broodjesketen Gary’s Muffins heeft inmiddels zes vestigingen. Daarvan zit er één in Rotterdam, de rest in Amsterdam. In 1993 opende de eerste vestiging haar deuren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels