nieuws

Gebottelde charme

Horeca

Als betrekkelijk klein wijnland, met een productie die lager ligt dan die van Bordeaux, maakt Australië furore. Dat zal voorlopig ook zo blijven: men verwacht dat de Australische wijnexport de komende vijf jaar zal verdubbelen. Om dit mogelijk te maken, zijn de circa twaalfhonderd producenten van kangoeroeland al jaren druk bezig het wijngaardoppervlak te vergroten.Wat […]

Als betrekkelijk klein wijnland, met een productie die lager ligt dan die van Bordeaux, maakt Australië furore. Dat zal voorlopig ook zo blijven: men verwacht dat de Australische wijnexport de komende vijf jaar zal verdubbelen. Om dit mogelijk te maken, zijn de circa twaalfhonderd producenten van kangoeroeland al jaren druk bezig het wijngaardoppervlak te vergroten.Wat Australische wijnen zo succesvol maakt? Hun charme en hun zuiverheid. Bijna altijd bevatten ze een duidelijke fruitigheid, rijpe tannines en een onberispelijke kwaliteit. Een bedrijf dat dankzij dit soort wijnen overal ter wereld hoog scoort, is Rosemount Estate. Het beschikt over zo’n veertienhonderd hectare met druivenstokken en levert voorbeeldige wijnen. Een daarvan is de Shiraz 1999, een wijn die druipt van het fruit (zwarte bessen, bramen), en waarin zacht, kruidig hout voor wat extra dimensie zorgt. Ook de Chardonnay 1999 bevat veel fruit (citrus, tropisch), en heeft wat romigheid, toast en vanille (beide wijnen kosten ¦16,50).Hanos, tel. (055) 521 45 46, fax (055) 522 46 21.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels