nieuws

Goede kerst voor hotelmanagers

Horeca

De hotelmanager kan uitzien naar een vette eindejaarsbonus. Die komt gemiddeld uit op ƒ11350 bruto voor de hogere banen. Er zijn ook hotels die hun hoogste manager met een premie van ƒ75000 naar huis sturen. Dat heeft onderzoeksbureau Horwarth Consulting uitgerekend.

De bonus komt bovenop een gemiddeld bruto maandsalaris van ƒ5850. Daar komt maandelijks nog eens ruim ƒ650 bij aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De bonussen worden afgemeten aan het bedrijfsresultaat van de over het algemeen goed lopende hotels.
De general managers die het hele hotel leiden, verdienen het meest. Hun inkomen varieert van ƒ5200 tot ƒ26250, gemiddeld ƒ11550 bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit zaken als gratis overnachtingen, maaltijden, de stomerij, een mobieltje en een auto. Een gewone manager verdient zo jaarlijks ƒ7750 bij. Voor de ‘hoogste’ hotelbaas kunnen die bijverdiensten oplopen tot ƒ40000 per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels