nieuws

Guinness record

Horeca

Het millenniumfeest van de Stichting Eeuwfeest voor Optimistische Mensen 2000, dat op 31 december 1999 plaatsvond in de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel, krijgt een vermelding in het Guinness World Records Book 2001.

De stichting brak namelijk het wereldrecord van ‘het feest met de langste voorbereiding’.Al in 1978 kwam initiatiefnemer Henk Horsman (foto rechts) op het idee een feest te organiseren om het passeren van de millenniumgrens te vieren. Hij richtte daarom samen met een paar vrienden de stichting op. In 1980 benaderde hij de directie van het Renaissance Amsterdam Hotel om de Koepelkerk alvast te reserveren. Directeur Hans Langereis (links) vond het initiatief zo leuk dat hij meteen akkoord ging. Via een oproep meldden zich 250 optimisten aan. Ze spaarden 20 jaar lang ƒ25,- per jaar voor hun feest. En niet voor niets, konden ze achteraf tevreden concluderen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels