nieuws

Hoorzitting over brand in backpackershotel

Horeca

De 37-jarige Australiër die deze zomer vermoedelijk brand stichtte in een Australisch backpackershotel moet in januari op een hoorzitting verschijnen. In de vuurzee in Childers kwamen vijftien rugzaktoeristen om het leven, onder wie twee Nederlanders.

De man, Robert Long, wordt beschuldigd van moord op de Australische tweeling Kellie en Stacey Slarke en van brandstichting. De hoorzitting moet duidelijk maken hoe de zaak strafrechtelijk zal worden aangepakt.
De politie verdenkt de rondtrekkende fruitplukker van het in brand steken van een vuilnisbak, waarna het gehele houten hotel in vlammen opging. Long had wegens een betalingsachterstand ruzie met de leiding van het hotel en had al gedreigd mensen te doden of te verwonden.
Door de brand kwamen twee Nederlanders, uit Rozenburg en uit Grave, om het leven. De andere slachtoffers waren acht Britten, twee Australiërs, een Ier, een Japanner en een Koreaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels