nieuws

IJsfrica-voorman springt in de bres

Horeca

De sector fastfood- en ijsbedrijven (IJsfrica) wil dat pizzabedrijven een ruimere keuzemogelijkheid krijgen om voor hun bezorgers een verzekering af te sluiten.

Volgens IJsfrica-voorzitter Johan van der Weerd moet er een pakket van eisen komen waaraan pizzakoeriers moeten voldoen om zo veel mogelijk schadevrij te rijden. Hij wil samen met pizzaketens op korte termijn inventariseren wat de problemen zijn en hoe schadevrij rijden te bevorderen is. ‘Momenteel is slechts één maatschappij bereid om koeriers die per bromfiets pizza’s bezorgen in de verzekering op te nemen’, weet Van der Weerd. ‘Van marktwerking is zo geen sprake. Ik vind dat premietechnisch een slechte zaak. Bromfietskoeriers liggen kennelijk niet goed in de assurantiemarkt. Met een soort keurmerk waaraan deze bezorgers moeten voldoen, komen wellicht ook andere maatschappijen over de brug.’ De IJsfrica-voorman roept pizza-ondernemers op hierover contact op te nemen met sectormanager Bas van Osta (0348) 48 94 68.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels