nieuws

Internationale dienstenexport stijgt

Horeca

Binnen de wereldhandel neemt de internationale, commerciële dienstverlening een steeds belangrijker plaats in.

Met 1340 miljard dollar vormde de dienstenexport in 1999 ruim een kwart van de totale wereldhandel. Dat zegt de OMC: l’Organisation Mondial du Commerce. Sinds 1998 groeit de internationale dienstverlening bijna net zo snel als de internationale handel in traditionele, fysieke producten; in de toekomst misschien zelfs wel sneller. De grootste exporteur van dienstverlening is de VS, die 18,8 procent van de totale mondiale dienstenxport voor zijn rekening neemt.

De belangrijkste exporteurs van dienstverlening
(in percentages van de totale mondiale uitwisseling van diensten)

Verenigde Staten 18,8
Verenigd Koninkrijk 7,6
Frankrijk 5,9
Duitsland 5,7
Italië 4,8
Japan 4,5
Spanje 4,0

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels