nieuws

Kurhaus hotel: miljoenenverbouwing

Horeca

Het statige Kurhaus Hotel in Scheveningen ondergaat de komende maanden opnieuw een grote verbouwing.

De entree en de lobby worden voor ongeveer 2 miljoen gulden gerenoveerd. Met onder meer een verhoogd plafond en veel glas in lood hoopt de directie de oude grandeur van het Kurhaus ook terug te krijgen in de entree. Het gebouw wordt voor korte tijd gesloten. ‘Het is nu veel te donker en er is weinig ruimte om te zitten’, zegt woordvoerster N. Roet van het hotel. ‘De uitstraling past niet bij die van de rest van het Kurhaus en bij een vijf-sterrenhotel.’ Architect M. Samson wil de entree omtoveren in ‘een klassiek geheel dat meer aansluit op de Kurzaal.’ De brede trap richting deze zaal krijgt na de renovatie een royale bordeaux-rode loper.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels