nieuws

Lekker dreigt Sistermans

Horeca

Lekker onderneemt juridische stappen indien topkok Sistermans doorgaat met boykot tegen de restaurantgids.

Lekker dreigt topkok Jon Sistermans en zijn chef-kok Mandy de Jong van Mariënhof in Amersfoort met juridische stappen wanneer ze hun boycot tegen de restaurantgids niet onmiddellijk staken. De door uitgever Service Pers in de arm genomen advocaat eist bovendien dat alle door hen aangeschreven personen per brief op de hoogte worden gesteld van het stoppen van de actie ‘Lekker Beest 2001’.

Sistermans – in de gids omschreven als iemand ‘die zich neerlegt bij een aftakelingsproces dat zijn weerga niet kent’ – is van mening dat de gids koks en restaurants beschadigt. Om die reden roept hij restaurateurs en leveranciers op te stoppen met adverteren in de gids. Daaraan gaven inmiddels zo’n 50 collega’s gehoor.

Van de dreigementen van Service Pers is Sistermans geenszins onder de indruk. ‘Wij gaan gewoon door. Deze week zal ik persoonlijk leveranciers benaderen. Bovendien wordt er een stichting opgericht. Want als Lekker niet drastisch verandert, dan hopen we een uitgever te interesseren om met een alternatief blad te komen.’

Reageer op dit artikel