nieuws

Malt Whisky Festival trekt 3000 bezoekers

Horeca

Het eerste International Malt Whisky Festival trok onlangs ruim 3000 bezoekers naar de Oude Kerk in Amsterdam.

Tijdens het festival konden de bezoekers hun hart ophalen bij de ‘nosings and tastings’ van diverse whisky’s en op deze manier ‘kennismaken met het whiskygevoel’.
Het festival werd officieel geopend door Zijne Excellentie John Swift, Ambassadeur van Ierland. Met een knipoog naar de volop aanwezige Schotse whiskyhuizen wees hij de aanwezigen tijdens zijn speech fijntjes op het feit dat het ‘immers de Ierse monniken zijn geweest die in de 13e eeuw de whiskey (Ierse spelling!) naar Schotland brachten.’
Volgens David Stirk, redacteur van het toonaangevende Britse magazine Whisky, kon het festival met een gerust hart het grootste ter wereld worden genoemd. ‘Niet alleen vanwege het grote aantal gerenommeerde distilleerderijen dat hier bijeengebracht is, maar meer vanwege de enorme bezoekersaantallen’, aldus Stirk, die gedurende alle drie de dagen aanwezig was.
De bezoekers konden zich tegoed doen aan meer dan 150 verschillende whisky’s. Ook konden zij Schotse en Ierse zalm proeven en kennismaken met de Keltische kunst en cultuur. Daarnaast was er de mogelijkheid meteen een whiskyreis te boeken, samengesteld door British Travel Services.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels