nieuws

Meer geld voor beroepsonderwijs

Horeca

De vakscholen voor de horeca kunnen met een gerust hart het nieuwe jaar ingaan. Het kabinet stelt bijna een miljard gulden beschikbaar voor het beroepsonderwijs, zo bleek twee weken geleden tijdens het Najaarsoverleg.

De horecaopleidingen krijgen daarvan vele miljoenen, is althans de verwachting van directeur Ben Rijgersberg van het SVH Onderwijscentrum. Het geld komt bovenop de 1,5 miljoen die de scholen een paar weken geleden kregen van Minister Hermans van Onderwijs om acute problemen rond de toetsing van examens op te lossen.
De SVH komt begin volgend jaar met een 0900-telefoonnummer voor vragen over horecaonderwijs. Mensen die de weg kwijtraken in de doolhof van opleidingen, krijgen via het nummer contact met een speciale helpdesk van de SVH. ‘In principe kan elke scholingsvraag bij de helpdesk worden neergelegd’, aldus directeur Rijgersberg. Het 0900-nummer krijgt ruime aandacht in het paviljoen van de SVH op de Horecava in Amsterdam, begin januari.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels