nieuws

Nieuw glas- en serviezenmerk

Horeca

De formule van Verrerie Cristallerie d’Arques (J.G. Durand & Cie) gaat op de helling. De glasfabriek, met vestigingen in honderdzestig landen, vaart een nieuwe koers, die meer dan in het verleden rechtstreeks op de horeca is gericht. Bij de van oorsprong Franse firma breekt een nieuw tijdperk aan voor haar glaswerk en serviezen voor de […]

De formule van Verrerie Cristallerie d’Arques (J.G. Durand & Cie) gaat op de helling. De glasfabriek, met vestigingen in honderdzestig landen, vaart een nieuwe koers, die meer dan in het verleden rechtstreeks op de horeca is gericht.

Bij de van oorsprong Franse firma breekt een nieuw tijdperk aan voor haar glaswerk en serviezen voor de horeca en de consumentenmarkt. Allereerst verandert wereldwijd de bedrijfsnaam in Arc International: korter, krachtiger en internationaler. ‘Arc’ is nog wel een verwijzing naar de plaats Arques in Frankrijk, waar de fabriek staat. Het concern produceert al sinds 1825 glaswerk, maar had jaren lang weinig oog voor de wensen uit de markt. Trends op het gebied van de gedekte tafel zullen nu en in de toekomst meer het uitgangspunt vormen.
Verrerie Cristallerie d’Arques had voorheen vijf merken. Gestopt wordt o.a. met Arcopal, Arcuisine en Vitroflam. Hét nieuwe merk voor horeca en instellingen is Arcoroc, waarbij duidelijk gezocht is naar een modernere uitstraling. Het merk bestaat uit drie segmenten, die terug te vinden zijn in het logo: eetserviezen, glaswerk en accessoires. Onder het merkbeeld staat de slogan ‘serving solutions’ (‘voor alles een oplossing’). Met Arcoroc richt Arc International zich meer op de eindgebruiker, de horecaman.

Gehard glas
Nieuw ontwikkelde serviezen van Arcoroc zijn onder meer Blanc, Rubis en Xarance. Behalve het logo is een pictogram van een olifantje op de verpakkingen te vinden. Dat betekent dat het gaat om gehard glas: schok- en stootbestendig en bestand tegen warme vloeistoffen.Voor de detailhandel blijven twee merken over: Luminarc (glaswerk) en Christal d’Arques (kristallen glazen).
De Franse directie verwacht zeker drie jaar nodig te hebben voordat wereldwijd álle artikelen in de nieuwe verpakkingen te vinden zijn. De meeste Nederlandse horecagrossiers hebben alleen de hardlopers in het assortiment; die worden vervangen door Arcoroc.

Voor informatie: Arc International, Utrecht. Tel. (030) 231 38 55.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels