nieuws

Omzetgroei snacksector valt tegen

Horeca

Juli was een slechte maand voor de snacksector.

Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek naar aanleiding van de tegenvallende omzetgroei in het derde kwartaal van het jaar 2000. De maanden augustus en september hebben de groei weer wat hersteld. De omzet van cafetaria’s, snackbars, lunchrooms en fastfoodrestaurants steeg in de maanden juli, augustus en september met 4,2 procent. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen resteert een omzetgroei van slechts 0,5 procent. De prijzen stegen met 3,6 procent, het omgezette volume steeg met slechts 0,5 procent. De omzetgroei in de snacksector blijft daarmee achter bij de groei in de sector restaurants en hotels. Die steeg met 7,8 voor de hotels en 6,3 procent voor restaurants.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels