nieuws

Pepsi grootste in fris-zonder-prik

Horeca

Door de overname van Quaker Oats streeft het Amerikaanse frisdrankenconcern PepsiCo aartsrivaal Coca-Cola voorbij op de markt voor frisdrank zonder koolzuur.

Pepsi verhoogt zijn fris-zonder-prik marktaandeel van 18 tot 33 procent. Coca-Cola staat op 21 procent. De sportdrank Gatorade, verantwoordelijk voor 40 procent van de omzet van Quaker Oats, is voor Pepsi de belangrijkste prooi bij overname. De acquisitie van de cerealproducent geeft pepsi echter ook toegang tot de ontbijtmarkt. Daar liggen nog groeimogelijkheden omdat steeds meer Amerikanen het traditionele ontbijt laten staan. ‘Een groeiend aantal consumenten stapt over op minimaaltijden. Repen hebben dus een grote toekomst’, aldus Pepsi-topman A. Enrico.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels