nieuws

Pizzaketens moeten discussie aangaan

Horeca

Misschien moeten jullie eens de discussie voeren of jullie ook onder de horeca-CAO moeten gaan vallen’, stelde laatst Johan Van der Weerd, voorzitter van de sector fastfood- en ijsbedrijven (IJsfrica).

Zijn opmerking was gericht aan medewerksters van New York Pizza. Zij waren aanwezig bij een bijeenkomst over de nieuwe opleidingsstructuur voor onder andere medewerkers van pizzabedrijven. Een vertegenwoordigster van de pizzaformule vertelde dat pizzabezorgbedrijven meestal niet onder de horeca-CAO vallen, maar onder die van de retail. Van der Weerd meende dat daar toch eens eens over dit thema gediscussieerd moet worden. ‘De belangen van de pizzaketens liggen direct bij de fastfoodsector. Misschien moeten we eens een platform ontwikkelen voor pizzaketens. ’De IJsfrica-voorman heeft in de afgelopen jaren al vaker geopperd dat de pizzaformules met elkaar om tafel zouden moeten gaan zitten. Dat is tot dusver niet echt van de grond gekomen. Bij het opstellen van de nieuwe onderwijsmodule voor pizzamedewerkers waren verschillende pizzaketens wel betrokken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels