nieuws

Protest tegen agressie

Horeca

Knalgele borden met de tekst ‘Stop nodeloze agressie’ trekken sinds kort in het Drachtster uitgaanscentrum De Kaden de aandacht.

De borden zijn een initiatief van de plaatselijke natte horeca, verenigd in de stichting Horecagroep De Kaden. De gemeente Smallingerland en de politie steunen het initiatief.‘
We willen een duidelijk signaal afgeven’, meldt stichtingvoorzitter Reinier Boxum (rechts op de foto, samen met secretaris Marcel Akkerman) de bordenactie. ‘Zinloos geweld komt hier de laatste jaren gelukkig weinig voor doordat we goed samenwerken met de politie. Toch willen we onze gasten wijzen op het feit dat agressie niet past op De Kaden.’
Twee grote borden zijn geplaatst aan de beide ingangen van het uitgaansgebied. Verder siert bij alle natte horecagelegenheden een kleinere versie van het bord de gevel.
Over de tekst werd goed nagedacht. ‘We hebben bewust niet voor de woorden ‘zinloos geweld’ gekozen. ‘Nodeloze agressie’ betekent hetzelfde maar klinkt aangenamer.’ De actie heeft volgens Boxum, die uitbater is van discotheek Jennifeu-Malibu, een permanent karakter. De reacties van de bezoekers zijn positief.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels